13 Ağustos 2008 Çarşamba

Geçen Ayın En Tehlikeli Virüsleri



1. INF/Autorun
Önceki Sıralama: 1
Yakalama Oranı: 9.43%
2008’in Şubat ayı boyunca, tüm tehditlerin %9.43’e yakınının INF/Autorun olarak işaretlendiği tesbit edilmiştir. Bu virus yakalama etiketi ESET’in güvenlik ürünleri tarafından, autorun.inf dosyaları otomatik olarak çalıştıran ve PC’yi tehlikeye atan bir zararlı yazılım türünü tanımlamakta kullanılmaktadır. Bu dosya, bilgi taşınılabilir ortamların(USB bellek gibi) bir bilgisayara takıldığı zamanlarda ortaya çıkarak, programları otomatik olarak çalıştırmak için gerekli bilgileri içerir.

2. Win32/Adware.SearchAid
Önceki Sıralama: -
Yakalama Oranı: 8.05%
Bu yeni çıkan genel bir virus yakalama etiketidir ve reklam uygulamalarının her türlüsü için kullanılır. Tipik olarak, bu çeşit bir program, bir internet sunucusunun pop-up kısmını kontrol eder ve başka bir uygulamanın lisans uygulamasının gereksinimiymiş gibi yüklenir.

3. Win32/Toolbar.MyWebSearch
Önceki Sıralama: 74
Yakalama Oranı: 3.11%
Bu bir Potansiyel İstenmeyen Uygulamadır (PUA). Bu durumda, MyWebSearch.com üzerinden arama yapılmasını kontrol eden bir arama fonksiyonu içeren bir araç çubuğudur.

4. Win32/Adware.Virtumonde
Önceki Sıralama: 3
Yakalama Oranı: 2.09%
Bu etiket bir “Potansiyel İstenmeyen” ailesinin uygulamalarının üyelerine uygulanır ve PC kullanıcılarının reklam duyurularını yaymasında kullanılır. Daha fazla bilgi aşağıda verilmiştir.

5. Win32/Adware.Virtumonde.FP
Önceki Sıralama: 5
Yakalama Oranı: 1.69%
Bunda Virtumonde zararlı yazılım ailesinin alt türleri olan bir grubun daha spesifik bir virus yakalaması söz konusudur. Bu türlü reklam duyuruları ESET ürünleri tarafından “Potansiyel İstenmeyen Uygulama” olarak etiketlenir. Aktif olduğunda, PC’de sürekli reklam duyuruları gözükmesine sebep olarak büyük rahatsızlıklar verir.

Kaynak:byte.com.tr

Hiç yorum yok: